Company announcements:

Vestas har indgået aftale om køb af den uafhængige serviceudbyder Availon baseret i Tyskland

 

Vestas har i dag indgået aftale om købet af Availon, en førende uafhængig serviceudbyder med hovedkontor i Rheine, Tyskland, med ca. 400 medarbejdere og en samlet kapacitet på mere end 2,6 GW pt. under service. Availons kernemarked i dag er Tyskland, men virksomheden har desuden betydelige serviceaktiviteter i Østrig, Italien, Portugal, Spanien, Polen og USA.

Gennemførelsen af transaktionen er betinget af sædvanlige betingelser for en transaktion af denne art, herunder godkendelse fra relevante konkurrencemyndigheder, og transaktionen forventes gennemført i første kvartal af 2016.  

“Købet af Availon er et naturligt skridt i forhold til at accelerere Vestas’ strategi om lønsom vækst i serviceforretningen. Størrelse og skala gør en forskel, og købet styrker vores evne til at yde service på de fleste store vindmølleteknologier og til at erobre markedsandele. Availon er et solidt strategisk match, som fint komplementerer vores nylige køb af UpWind Solutions i USA”, siger Group Senior Vice President Christian Venderby, Vestas Global Service.  

“Det er en fornøjelse at kunne byde Availon og vores nye kolleger velkommen til Vestas”, siger Nils de Baar, President for Vestas Central Europe. “Tyskland er vores største marked i Europa, og Availons stærke performance her og i andre regioner vil udvide den fælles serviceportefølje og styrke vores position som førende global servicepartner. Jeg ser frem til at arbejde med Availons højst professionelle ledelse og til at sikre, at vi eksekverer og udvider vores samlede ordrebeholdning.
 

“Vestas og Availon deler de samme værdier hvad angår sikkerhed, kvalitet, kundetilfredshed, samt at vindmøllerne er til rådighed i størst mulig grad. At vi slår os sammen vil hjælpe os til i enhed at blive den foretrukne servicepartner på samlede porteføljer af vindmøller for et bredere spænd af kunder og vindmølleteknologier. Vi ser frem til at blive en del af en så passioneret og fremadtænkende organisation”, siger Availons CEO Ulrich Schomakers.  

Købsprisen for Availon på gældsfri basis er EUR 88,0 mio. Købesummen vil blive betalt kontant ud af eksisterende midler. Availon forventer som selvstændig koncern i 2015 at rapportere en koncernomsætning på EUR 59,8 mio., normaliseret EBITDA på EUR 5,2 mio. og samlede aktiver på ca. EUR 33,3 mio. Availon vil blive inkluderet i Vestas’ regnskab fra tidspunktet for endelig gennemførelse af transaktionen. 

 

Kontaktdetaljer

Hans Martin Smith, Senior Vice President, Investor Relations
Vestas Wind Systems A/S, Danmark
Tlf.: 9730 8209

For yderligere information eller for at arrangere et interview med Christian Venderby eller Nils De Baar, venligst kontakt:

Michael Zarin, Head of External Communications
Tlf.: 4084 1526
Email:   mizar@vestas.com